2011. máj. 26.

A legfinomabb csokitorta/Latsia/


Régóta keresgéltem a csokitorták közül a legfinomabbat, és azt hiszem végre rátaláltam.A recept "Latsiakonyhájá"-ról származik, változtatás nélkül készítettem, és istenien sikerült. Ami nagyon fontos, hogy a sütési időt mindenképp tartsuk be, mert csak akkor lesz krémes-szaftos a tésztája.

Az ördög tortája

25 dkg étcsokoládé
25 dkg vaj
4 tojás
3,5 dl porcukor
2 dl liszt átszitálva
4 ek gyümölcslé (ami épp van otthon)

tetejére
:
1,5 dl kristálycukor
1/2 dl tejszín
10 dkg étcsokoládé (60-70%-os kakaótartalmú)

A sütőt 160 fokra előmelegítjük.
A csokoládét megolvasztjuk a vajjal mikróban vagy vízfürdőn.
Habosra verjük a tojást a cukorral, és a csokihoz forgatjuk a gyümölcslével együtt.
Végül hozzákeverjük a lisztet is és egy 24 cm-es kivajazott formába töltjük.
15-20 perc alatt megsütjük, nem szabad teljesen átsülnie vagy megszilárdulnia!

A tetejéhez a cukrot egy lábosban megolvasztjuk és barnára karamellizáljuk folyamatosan kevergetve (pár perc).
Hozzáöntjük a tejszínt, néhány percig főzzük, majd beletördeljük a csokoládét és kevergetve megolvasztjuk.
Ráöntjük a kész sütemény tetejére és elsimítjuk.





Nincsenek megjegyzések: