2011. márc. 31.

Medvehagyma krémleves

Itt a medvehagyma szezon,és nálunk a Mecsekben rengeteg terem ilyentájt.Minden formában szeretem,de az abszolút kedvenc a belőle készült leves.
Hozzávalók:7dl víz,3 húsleveskocka,2dl tejszín,1ek liszt,1 nagy csomónyi medvehagyma(nem szoktam lemérni ált.összekötözve árulják,annyi elég bele.)
A vizet felforralom a leveskockákkal,ebbe kerül az előzőleg leforrázott, apróra vágott medvehagyma.A tejszínt kikeverem a liszttel,ezzel habarom be a levest.5 perc főzés épp elég,hogy besűrüsödjön. Mikor kihűlt leturmixolom.Buggyantott ,vagy főtt tojással tálalom.

Tipp:ha a habarásba több lisztet teszünk nagyon finom mártás lesz belőle húsok mellé.


2 megjegyzés:

Adrienn írta...

Már több helyen próbáltam medvehagymát beszerezni a kertembe, de nem sikerült! Neked meg adva van! Irigykedem!:))

Hacienda írta...

A kertünkben sajna nem terem meg,de az erdő felénk tele van vele:-)